ארגון GFSI הנו הארגון הבינלאומי שמבצע בנצ'מרקינג (benchmarking), השוואה בין תקני בטיחות מזון של הגופים השונים וקובע אילו תקנים ייחשבו למוכרים על ידו.
כפועל יוצא מרבית הלקוחות יכירו בתקני בטיחות מזון המוכרים על ידי GFSI ואלו נחשבים התקנים "ברמה".
כאן ניתן לראות רשימה מלאה של תקנים מוכרים על ידי GFSI על פי תחומים.
מתוכם בארץ הנפוצים ביותר בתחום מזון הנם תקנים: BRC, FSSC; ובתחום חקלאות תקן Global GAP.
תקן BRC
BRC הנו תקן בינלאומי למערכת ניהול איכות ובטיחות מזון אשר נכתב על ידי גוף בריטי BRC.
קיים מספר תקני BRC: למוצרי מזון, לאריזות, להפצה ואחסון ותקנים נוספים.
ניתן להוריד את התקנים בחינם כאן (באנגלית).
התקן מגדיר את הדרישות למערכת ניהול בטיחות מזון במסגרת הפרקים הבאים:
- מחויבות הנהלה בכירה
- תוכנית בטיחות מזון HACCP
- מערכת ניהול איכות ובטיחות מזון
- תקני האתר (תנאיים ספציפיים, כולל תנאים פיזיים)
- בקרת מוצר
- בקרת תהליך
- צוות העובדים
- אזורי סיכון סיכון גבוה (HIGH RISK), טיפול ממוקד (HIGH CARE) וטיפול ממוקד מוצרים בטמפרטורת סביבה (AMBIENT HIGH CARE)
- מוצרים נסחרים
קיימים גם מודולים נוספים שניתן לעבור התעדה לפיהם בהתאם לדרישת הלקוח (הארגון שעובר התעדה).
תקן FSSC
תקן FSSC גם הוא תקן בינלאומי לבטיחות המזון אשר הוכן על ידי FSSC. קיים גם תקן נפרד של אותו גוף בנושא ניהול איכות, אך פחות נמצא בשימוש בארץ.
התקן מבוסס על דרישות תקן 22000 ISO, בתוספת תוכניות קדם (PRP) הספציפיות לתחום (למשל שונות בין תחום ייצור מזון לתחום ייצור אריזות למזון) ודרישות נוספות של התקן (כגון הגנת מזון, מניעת זיופים וכו').