סופיה רימסקיך 0523200549
QMS
  • דף הבית
  • אודותי
  • סוגי שירות
    • תקני בטיחות מזון מוכרים GFSI
    • 9001 ISO
    • פרוטוקול גידול קנאביס לפי IMC-GAP
  • בלוג
  • פורמטים לשימוש חופשי
  • קישורים חשובים
    • דרישות חוקיות
    • גופי התעדה
    • מוצרים ושירותים שימושיים לתחום בטיחות מזון
    • חומרי הדרכה לארגון
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודותי
  • סוגי שירות
    • תקני בטיחות מזון מוכרים GFSI
    • 9001 ISO
    • פרוטוקול גידול קנאביס לפי IMC-GAP
  • בלוג
  • פורמטים לשימוש חופשי
  • קישורים חשובים
    • דרישות חוקיות
    • גופי התעדה
    • מוצרים ושירותים שימושיים לתחום בטיחות מזון
    • חומרי הדרכה לארגון
  • צור קשר
תקני בטיחות מזון מוכרים GFSI
ראשי » תקני בטיחות מזון מוכרים GFSI

ארגון GFSI הנו הארגון הבינלאומי שמבצע בנצ'מרקינג (benchmarking), השוואה בין תקני בטיחות מזון של הגופים השונים וקובע אילו תקנים ייחשבו למוכרים על ידו.

כפועל יוצא מרבית הלקוחות יכירו בתקני בטיחות מזון המוכרים על ידי GFSI ואלו נחשבים התקנים "ברמה".

כאן ניתן לראות רשימה מלאה של תקנים מוכרים על ידי GFSI על פי תחומים.

מתוכם בארץ הנפוצים ביותר בתחום מזון הנם תקנים: BRC, FSSC; ובתחום חקלאות תקן Global GAP.

תקן BRC

BRC הנו תקן בינלאומי למערכת ניהול איכות ובטיחות מזון אשר נכתב על ידי גוף בריטי BRC.

קיים מספר תקני BRC: למוצרי מזון, לאריזות, להפצה ואחסון ותקנים נוספים.

ניתן להוריד את התקנים בחינם כאן (באנגלית).

התקן מגדיר את הדרישות למערכת ניהול בטיחות מזון במסגרת הפרקים הבאים:

  1. מחויבות הנהלה בכירה
  2. תוכנית בטיחות מזון HACCP
  3. מערכת ניהול איכות ובטיחות מזון
  4. תקני האתר (תנאיים ספציפיים, כולל תנאים פיזיים)
  5. בקרת מוצר
  6. בקרת תהליך
  7. צוות העובדים
  8. אזורי סיכון סיכון גבוה (HIGH RISK), טיפול ממוקד (HIGH CARE) וטיפול ממוקד מוצרים בטמפרטורת סביבה (AMBIENT HIGH CARE)
  9. מוצרים נסחרים

קיימים גם מודולים נוספים שניתן לעבור התעדה לפיהם בהתאם לדרישת הלקוח (הארגון שעובר התעדה).

תקן FSSC

תקן FSSC גם הוא תקן בינלאומי לבטיחות המזון אשר הוכן על ידי FSSC. קיים גם תקן נפרד של אותו גוף בנושא ניהול איכות, אך פחות נמצא בשימוש בארץ.

התקן מבוסס על דרישות תקן 22000 ISO, בתוספת תוכניות קדם (PRP) הספציפיות לתחום (למשל שונות בין תחום ייצור מזון לתחום ייצור אריזות למזון) ודרישות נוספות של התקן (כגון הגנת מזון, מניעת זיופים וכו').

תגיות
9001 ISO IMC-GAP בטיחות מזון גופי התעדה דרישות חוקיות פרוטוקול גידול קנאביס
תגובות אחרונות
    ראה גם
    • אודותי
    • בלוג
    • דף הבית
    • סוגי שירות
      • 9001 ISO
      • פרוטוקול גידול קנאביס לפי IMC-GAP
    • פורום
    • פורמטים לשימוש חופשי
    • צור קשר
    • קישורים חשובים
      • גופי התעדה
      • דרישות חוקיות
      • חומרי הדרכה לארגון
      • מוצרים ושירותים שימושיים לתחום בטיחות מזון
    • תקני בטיחות מזון מוכרים GFSI
    לקוחות מרוצים ומרוצים מאוד
    לקוחות מרוצים
    VGI
    אפקטבעי
    QMS.co.il
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסט
    • הקטן טקסט
    • גווני אפור
    • ניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכה
    • רקע בהיר
    • הדגשת קישורים
    • פונט קריא
    • איפוס